photo

Производи

маслинки, маслиново масло, амбалажи...

Маслинки и Маслиново Масло

Прочуените плодови од маслиновото дрво, уште од антички времиња (2000 год. п.н.е.) се едни од најдрагоцените плодови на природата. Маслиновото дрво според Грчката митологија симболизира: мир, плодност, прочистување и нејзиниот производ представува исклучителен дел од човековата исхрана.
Маслиновото масло се состои од еднакви делови на незаситни масни киселини и тоа 73% олеинска, 9% линолеинска и 0.3% линоленска. Содржи и омега 3 и омега 6 масни киселини, слободни масни киселини, хлорофил и бројни други здрави супстанци...


Амбалажи

КОТЕКО врши увоз и дистрибуција на најквалитетните амбалажи во најразлични димензии. Алуминиумсли амбалажи/тајнири и пластични амбалажи: PET и чаши, тајнири, виљушки, лажици, ножеви, цевки...